Osobám mladším 18ti let alkohol neprodáváme!

Výrobce

Jsou zde 40 výrobci.

  • Angelo Rocca & Figli

    Vinařství Angelo Rocca & Figli - Rodina Rocca působí ve vinařství od r. 1880, kdy předchůdce Francesco založil provozoval obchod se sudovými víny. Zkušenosti zrály po 4 generace, kdy od počátku vývoje firmy pokračuje neutuchající hluboká vášeň pro zrající vína, společně se službami a výtečným poměrem kvalita/cena. Během let se víno stalo oceňovaným a uznávaným na nejvýznamnějších trzích Evropy, Ameriky a Asie.


  • Baloun

    Tohoto vinaře lze jen těžko charakterizovat. Snad jen kouskem citátu z jeho webu: "Radomil Baloun pochází z vinařského rodu ve Velkých Bílovicích, jehož předkové vinařili po mnoho generací. Za všechny budeme jmenovat - stařečka Cyrila Kratochvíla (1892-1972), se kterým Radek chodil do vinohradu a do vinného sklepa již jako malý kluk. Tehdy si poprvé čichl k vínu a pak celé odpoledne spal pod vinným keřem, přikryt stařečkovým kabátem." Chcete číst dál? Ale je to zese jenom kousíček. "Je slyšet, je vidět a umí. Není nijak vázán konvencemi ani společenskými, ani vinařskými. Začínal soukromě podnikat za podmínek, které mu nikdo nemohl závidět a mnohé z podnikatelů by od jakéhokoliv podnikání odradily. Zastává názor, že co se člověk v socialismu naučil, v kapitalizmu jako když najde. Vinařinu a podnikání má v krvi a není divu. Jeho otec Antonín, narozený v roce 1936, je mu konkurentem, neboť se vínem úspěšně živí také. Ovšem tak jak to v životě má být, syn ukrojil větší krajíc a svého otce předčil."


  • Barbados

    Barbados


  • Basten Heinrich

    Vinařství Heinrich Basten je rodinná firma, jejiž začátky sahají až do roku 1795. V rodinné tradici výroby moselského vína, kterou založil roku 1795 Henry Basten dnes již sedmou generací pokračuje Thomas Basten.

    Úspěchy jeho vín jsou na prestižních fórech mimořádné. Možná se jedná o souhru náhod, nebo že by byla sedmička jen šťastné číslo? On, sedmý pokračovatel rodiny Basten má však sedm hmatatelných předpokladů být jedničkou v pěstování a výrobě  moselského vína.

    1. Narodil se v kraji, kde dozrávají světově proslulé hrozny Ryzlinku rýnského.

    2. Vystudoval vinařské školy.

    3. Zdědil vinice a zkušenosti svých předků.

    4. Hospodaří na sedmi hektarech vysoko položených vinic na strmých svazích.

    5. Z dalších sedmi hektarů podobných vinic od svých příbuzných hrozny nakupuje.

    6. Investuje do moderních technologií.

    7. A za ženu má Štěpánku z Mariánských Lázní, se kterou má tři děti.


    A protože odborníci tvrdí, že moselský Riesling je nejlepší bílé víno světa, a že Riesling je králem bilých vín, tak ho nyní můžete za rozumné ceny ochutnat i vy.

    Zájemcům o toto zboží, při nákupu od třiceti kusů, poskytneme velkoobchodní ceny.


  • Boutiniere

    Vinařství Domaine la Boutiniere z francouzské oblasti Cotes du Rhone ve městečku Chateauneuf du Pape bylo založeno v roce 1920 Gilbertem Butinem, dědečkem dnešního vinaře Frederica Boutiniere. Jde o malé rodinné vinařství, které obhospodařuje 10 ha vlastních vinic stáří 70 let s redukovaným výnosem a ručním sběrem hroznů. Proto je docíleno prvotřídní jakosti. Vinařství ročně vyrábí max. 30 tisíc lahví. Vína se projevují ovocnými a kořeněnými chutěmi. Tato vína jsou vhodná k dlouhodobému zrání.


  • Brazílie

    Brazílie


  • Česká medovina

    Česká medovina, je rodinná firma, která začala jako jedna z prvních výrobců v ČR vyrábět medovinu nevařenou. Tato výroba je náročná na zvládnutí kvasného procesu. Odměnou je zachování všech pozitivních a zdraví prospěšných vlastností medu. Pro výrobu medoviny používá med od vlastních včel nebo nakupovaný přímo od včelařů výhradně z ČR.


  • Cooley

    Ir John Teeling, který studoval v sedmdesátých letech na Harvardu, viděl příležitost v navrácení nezávislosti irské whiskey a v opětovném představení rašelinné irské whiskey. V té době byl v Irsku monopol na výrobu všech irských whiskey a John snil o znovuotevření nezávislé destilerie, což se stalo realitou v roce 1987, kdy koupil od státu starou destilerii situovanou na pobřeží poloostrova Cooley. Projekt začal rychle přitahovat další dynamické podnikatele, jako byli Willie McCerter, který vlastnil část staré destilerie Watt, Paul Power a Lee Mallaghan, předchozí majitelé destilerie Locke. Cooley Distillery začala zajímat více než 300 akcionářů, kteří podporovali destilerii velkou měrou od samého počátku. John Teeling chtěl oživit staré značky, které daly irské whiskey jméno, jako byly The Tyrconnell z Andrew A. Watt destilerie a Locke’s z destilerie Johna Lockeho v Kolbegganu, která byla založena v roce 1757 a je nejstarší licencovanou destilerií na světě. David Haynes byl určen, aby kompletně obnovil destilerii a aby uskutečnil Johnovy plány o výrobě řady whiskey, a zvláště pak k destilaci rašelinné whiskey, tak jak se to dělávalo v Connemaře v 18. století. V roce 1998 dosáhla destilerie Cooley významného úspěchu ziskem Trofeje International Wine and Spirit Competition (IWSC). Bylo to v historii této důležité mezinárodní soutěže vůbec poprvé, kdy byla Trofej udělena destilerii. Od té doby Cooley získala mnoho medailí za kvalitu svých whiskey v této i jiných světových soutěžích, například Connemara Peated Single Malt Irish Whiskey, která získala Double Gold Medal a ocenění „Best of Irish Whiskey“ na soutěži World Spirit Competition v San Francisku. Cooley je dnes jediná nezávislá destilerie irské whiskey v Irsku. Rašelina se dříve užívala při destilaci whiskey k sušení používaného obilí a k zahřívání destilačních zařízení. V uplynulém století byla tato prastará technika zapomenuta, dokud ji neoživila destilerie Cooley, která s jejím použitím vyrábí řadu rašelinných Connemara jednosladových whiskey. Connemara je nejoceňovanější whiskey z destilerie Cooley a pravidelně vyhrává na všech soutěžích, kterých se zůčastní.

    0 zboží  

  • Dezzani

    Italské vinařství Dezzani sídlí v městečku Cocconato d´Asti v regionu „Riviera del Monferato“ 491 metrů nad mořem. Luggi Dezzani a Cecilia Dezzaniovi si vybrali kariéru majitelů vinařství, produkujících kvalitní lahvová vína. Dezzaniho rodina je přesvědčena, že nejlepší cesta pro věhlasné jméno jejich rodiny v regionu Piemonte a zároveň v celé Itálii, je zaměření se na jejich vinné produkty a uspokojení konečného zákazníka. Dezzaniho vína mají vždy unikátnost, originalitu, vysokou kvalitu a typický charakter.



  • Fleret

    Historie Likérky Fleret - V roce 1850 založil frenštátský měšťan židovského původu C. Jacob Kohn malou továrničku na výrobu likérů a ovocných šťáv. Tuto postupně rozšiřoval a zdokonaloval, až vytvořil "První velkopalírnu slivovice a borovičky na Moravě ". V roce 1948 byla likérka znárodněna a výroba zastavena. V lednu 1993 vstoupila značka Fleret opět na trh a navázala na tradiční výrobu destilátů. Nejžádanějšími produkty jsou pravé ovocné destiláty


  • Francie

    Žádná země na světě nemůže soupeřit s Francií v tradici a prestiži vinařského umění, v množství a rozmanitosti regionů, druhů a typů vín. Francouzská vína jsou považována za nejlepší na světě a tento názor sdílejí dokonce i největší konkurenti francouzských vín v Novém světě.


  • Gölles Williams

    Štýrsko je divoká a romantická, sluncem prosvícená a mírným větrem ošlehaná krajina na samém jihovýchodě Rakouska. Široký pás ovocných sadů se táhne přes celou šířku jižního Štýrska. Kořeny stromů sahají hluboko do sopečné půdy bohaté na minerály a mírné podnebí poskytuje to pravé množství tepla a vláhy. V srdci této obrovské zahrady leží malebná vesnička Riegersburg. V hornaté krajině obklopující Riegersburg leží sady rodiny Gölles a jedinečná chuť štýrského ovoce je umocněna v jejich destilerii do nejčistší kvality. Mimochodem: slovo „štýrský“ také popisuje typ charakteru: přímý, silný, praktický, plný chuti do života – charakteristika odpovídající i destilátům a likérům Gölles. K výrobě opravdu prvotřídního ovocného destilátu je potřeba zcela zralé, zdravé a čestvě sesbírané ovoce. Další potřebné náležitosti pro výrobu výborných destilátů a likérů jsou citlivost mistra destilerie a nejmodernější technologie: elektrický regulátor teploty během kvašení a destilace a mimořádně precizní přístroj na odpeckování určitých druhů ovoce. V destilerii Gölles je tento přístroj nepostradatelný. Méně důležité nejsou ani zkušenosti: Alois Gölles destiluje schnapps od roku 1984 a Göllesovy sady (jako většina v této oblasti) byly tradičním způsobem opečovávány po desetiletí.

    0 zboží  

  • Gruzie

    Země slavného Gruziňáku


  • Guatemala

    Rumy Zacapa Centenario jsou v Guatemale vyráběny destilací z fermentovaného čistého panenského sirupu cukrové třtiny. Zrají systémem solera v nadmořské výšce 2333 metrů v sudech z bílého dubu, ve kterých zrál dříve bourbon, Sherry Pedro Ximenez, ale také portské, koňak nebo tokajské víno.


  • Guyana

    Guyana

    0 zboží  

  • Hort

    Hlavním heslem vinaře je "VÍNO S PĚTI V". VYJÍMEČNOST, VITALITA, VKUS, VZRUŠENÍ a VĚRNOST. Vinařství bylo založeno roku 1999 a dnes vyrábí 80 000 lahví. Vlastní certifikát degustátora, který je platný v celé Evropské unii. Vinařství klade důraz na výběr zdravé suroviny s vyšším obsahem cukru a skladby odrůd. Základem filozofie se stala dvě důležitá slova: Odrůda & Poloha. Pískovcové vinné sklepy se nachází v Dobšicích u Znojma. Hrozny pocházejí z pečlivě vybraných vinic. U zrodu vína stojí vinohradníci, kteří své práci maximálně rozumí. Vypěstují vysoce kvalitní surovinu, která se stává naprostým základem pro výrobu kvalitního vína.


  • Irsko

    Zde Vám nabízíme zejména ty nejlepší whisky, ale i ty, které v obchodech nenajdete.


  • Japonsko

    Japonská whisky Nikka.


  • Kostarika

    Kostarika

    0 zboží  

  • Krist

    Vinařskou firmu založil vlastními prostředky Tomáš Krist v roce 1996 a navázal tím na rodinou tradici. Od začátku si stanovil jasný cíl: stát se špičkou. Sídlí v obci Milotice nedaleko Kyjova, kde hospodaří na 12 ha vlastních vinic. Z ročníku 2000 uvedl na trh prvních pět vín, z ročníku 2001 už jich bylo patnáct. V současné době nabízí přes padesát druhů lahvových vín. Vinařství používá jak hrozny z vlastní produkce, tak hrozny nakoupené většinou od rodinných příslušníků. Zásadou je celoroční dohled nad vinohrady, ze kterých hrozny nakupují.



  • 0 zboží  

  • Mexico

    Mexico


  • Panama

    Panama


  • Panamské ostrovy americké

    Panamské ostrovy americké

    0 zboží  



  • Portugalsko

    Portugalsko ročně vyváží asi devět milionů hektolitrů vína. Nejtypičtějšími vývozními víny jsou vína portská. Jedná se o dolihovaná vína, která tvoří asi pětinu produkce, ale stále dominují vývozu. A ta Vám zde nabízíme.


  • Roger Groult Calvados

    Rodinné sídlo čtyř generací „Clos de la Hurvaniére“ se nachází na jihu Pays d’Auge poblíž města Lisieux. Stejně jako na větši-ně farem v Normandii se i zde v minulosti vyráběl cider a cal-vados pouze pro vlastní potřebu. Pierre Groult (1830–1918) se rozhodl, povzbuzen ziskem zlaté medaile ze zemědělské přehlídky, která se konala 30. července 1893 v Lisieux, dále rozvíjet výrobu calvadosu. Jeho syn Leon Groult ho následo-val a v roce 1900 založil svůj vlastní sklep. Pierův vnuk Roger Groult převzal podnikání jako velmi mladý člověk. Díky vysoké kvalitě dědečkova a otcova calvadosu získal v letech 1934 až 1948 mnoho zlatých medailí, ocenění a čestných uznání. V roce 1950 navíc zvětšil rodinnou destilerii. V roce 1975 Roger Groult a jeho děti založili společnost a nechali vybudovat další sklepy. Dnes vede rodinný podnik jeho syn Jean-Pierre.



  • Santa Lucia

    Santa Lucia

    0 zboží  

  • Sarajishvili

    JSC SARAJISHVILI založil v roce 1884 David Sarajishvili, slavný gruzínský podnikatel a veřejná osoba, doktor chemie a filozofie. Jako první z celého ruského impéria té doby začal vyrábět koňak s použitím klasické francouzské technologie. Moderní továrna JSC Sarajishvili začala fungovat v roce 1954. Byla postavena na základech továrny, kterou postavil sám David Sarajishvili. V roce 1994 byla založena Joint Stock Company s novým vedením. Udržuje staré tradice a následuje tak cestu velkého předchůdce. V jejích skladech jsou kromě unikátních brandy, které destiloval sám Sarajishvili, také suroviny získané z každoroční sklizně 20. – 21. století. Díky zeměpisnému místu původu a věkové rozmanitosti vyrábí gruzínský koňak nejlepší kvality. Důkazem toho je 194 cen, které společnost od 19. století získala na různých mezinárodních výstavách a soutěžích: mezi nimi 22 Grand Prix, 128 zlatých medailí, 36 stříbrných a 11 bronzových. JSC SARAJISHVILI je první společnost vyrábějící koňak na Transkavkazu, která získala certifikát kvality ISO 9001 v roce 2005. IQ NET tedy zařadila její výrobky na významné místo mezi slavné světové značky koňaků.


  • Skotsko

    Zde Vám nabízíme zejména whisky, které v obchodech nenajdete.


  • ŠSV - Velké Pavlovice / Šlechtitelka

    Šlechtitelská stanice vinařská Velké Pavlovice navázala na tradici „Zemské révové školy“ založené v roce 1901. Byla zde vyšlechtěna odrůda André a započaty práce na vyšlechtění odrůd Pálava, Aurelius a Agni. Zde se pěstujíí výborné suroviny převážně v nejvyšší jakosti, pro výrobu přívlastkových vín, která tvoří více než 90 % produkce. U vín je oceňován především jejich odrůdový charakter a čistota, umocněný vysokou přírodní vyzrálostí hroznů z přísně limitované sklizně. Vinohrady stanice se nacházejí v těsném sousedství šlechtitelské stanice ve výšce od 196 m n. m. do 225 m n. m. na jižních svazích se sklonem 12 %. V současné době hospodaří společnost na 37 ha vinic, na nichž je vysázeno 19 odrůd révy vinné zahrnujících 76 klonů, které tvoří základ mateční vinice a je základní množitelskou plochou v ČR. Využití nejmodernější výrobní technologie a postupů doprovází cestu vína od sběru hroznů, přes zrání v dubových sudech (červená vína) či nerezových tancích (bílá vína), po zrání v láhvích až k zákazníkovi, k nimž se tak dostávají plná, harmonická a elegantní vína, jež jsou často oceňována na prestižních soutěžích vín.


  • Stapleton & Springer

    Stapleton-Springer je vinařství, které se specializuje na odrůdu Pinot noir a cuvée Roučí. Většina vín je připravena na dlouhodobou archivaci. Díky BIO produkci jsou i léčivá. Červená vína pochází z 15ha vlastních vinic, hrozny nenakupuje ani neprodává.