Filtrovat podle

toptrans.jpg

Košík do 500,-
Doprava 149,-
Košík do 3500,-
Doprava 119,-
Košík nad 3500,-
Doprava ZDARMA

Novinky

Všechny novinky

Destiláty ostatní

Tequila, Sotol, Grappa, Calvados, Gin, Vodka, Likér, Medovina

Destiláty ostatní

Subkategorie

  • Tequila
    Tequila je silný destilovaný alkoholický nápoj vyráběný především v okolí města Tequila v mexickém státě Jalisco, 50 km od Guadalajary. Vyrábí se z mexického druhu Agave tequilana, zvané Weberova modrá agáva. Nejběžnější druhy tequily obsahují 38 až 40 % alkoholu. Podle mexických zákonů se může tequila vyrábět pouze v pěti oblastech. A to v celém státě Jalisco, kde je nejvíce rozšířen výskyt Weberovy modré agáve. Dále pak v určitých oblastech států Guanajuanto, Michoacán, Nayarit a Tamaulipas.
  • Sotol
    Sotol je destilát z divoce rostoucích agáve Dasylirion, která rostou v pouštních oblastech státu Chihuahua na severu Mexika. Při výrobě Sotolu Hacienda de Chihuahua se pro kvašení používají stejné kvasnice, jaké jsou užívány pro kvašení šampaňského. Lahev Sotolu Hacienda de Chihuahua získala za svůj design a etiketu ocenění „Best of Show“ při udílení Beverage Packaging Global Design Awards 1998.
  • Ovocný destilát ČR
    Ovocné destiláty (pálenky) jsou alkoholické nápoje destilované z nejrůznějších druhů ovoce. Dle typu ovoce, ze kterého jsou vypáleny je označujeme. Nejznámější pálenkou je určitě slivovice, následována hruškovicí, třešňovicí a dalšími, více či méně exotickými druhy alkoholických nápojů. Ovocné destiláty mají zpravidla vysoký obsah alkoholu (40 % a více) a svou nazaměnitelnou vůni a chuť po konkrétním ovoci.
  • Medovina
    Medovina se vyrábí z vody a medu, které se smíchají ve zvoleném poměru. Zpravidla se vytvoří roztok s cukernatostí 20-32%. Směs se povaří, což zahubí plísně a bakterie a vyplaví většinu nečistot. Následně se tento připravený roztok nechá kvasit. Ke kvašení se používají čisté kultury různých kmenů vinných kvasinek. Za teploty 20-27° (podle druhu kvasnic) probíhá bouřlivé kvašení. Kvašení se provádí v běžných vinných sudech. Kvasit se medovina nechává od jednoho do čtyř týdnů. Po ukončení bouřlivého kvašení se medovina přefiltruje a přelije do menší nádoby, v níž se nechá dokvašovat.Během kvašení nebo dokvašování se roztok může ochutit nějakým druhem koření. Výroba medoviny se může v jednotlivých krocích výroba medoviny i podstatně lišit. My Vám nabídneme i tzv. královskou medovinu, která se nevaří, díky čemuž je v medu zachováno maximum výživných látek. Vyrábí se z vysoce kvalitního medu, který se různými způsoby pročišťuje. Tuto Vám nabízíme v různých provedeních, naturální, mandlovou, skořicovou, karamelovou ořechovou a cherry . Jako specialitu nabízíme i „Troškovu Hoštickou medovinu" s obsahem alkoholu 18%. Na objednávku zajistíme desetilitrová balení benátecké medoviny v kanystrech. Cena je 144 Kč za litr.
  • Gin
    Gin je alkoholický nápoj získávaný destilací obilné břečky a přidáním různých bylin. Popíjí se samostatně nebo se také přidává do koktejlů. Dělí se na dva typy: Genever - gin vyráběný periodickou destilací z jalovce a obilného destilátu a Dry gin - gin vyráběný kontinuální destilací z obilného destilátu a bylin.
  • Likér

Existuje 29 produktů.

Zobrazení 1-29 z 29 položek

Active filters