Filtrovat podle

toptrans.jpg

Košík do 500,-
Doprava 149,-
Košík do 3500,-
Doprava 119,-
Košík nad 3500,-
Doprava ZDARMA

Novinky

Všechny novinky

Červené víno

Červené víno je přírodní suché víno vyráběné z hroznů modrých odrůd vinné révy. Červené víno je velmi široká kategorie vína, od lehkých vín s minimem tříslovin, která mírně chladíme, až po vína vhodná pro dlouholeté zrání. U některých červených vín je nutná před konzumací dekantace.

Červené víno

Subkategorie

  • Andre
    Je mladá odrůda, která vznikla křížením odrůd Frankovka a Svatovavřinecké. Barva je u vín z dobře vyzrálých hroznů tmavě granátová a vůně ovocné, peckovitého ovoce, u zralých vín tóny borůvek, případně povidel. V chuti je plné a harmonické, po vyzrání na sudech a na lahvích hebká chuť zralé třísloviny. André je vhodné ke grilovaným masům a k tučnějším sýrům. Je také vhodným doplňkem k tvrdým sýrům a tmavým, uzeným masům.
  • Cabernet Sauvignon
    Barva vína je tmavě granátová, někdy s modravým nádechem, stárnutím se sytost stupňuje. Vůně je typicky černorybízová a chuť mohutná s dlouhotrvajícím dojmem, kořenitá, u mladých vín silně tříslovitá. Ve vůni a chuti můžeme najít černý rybíz, třešně, ostružiny, cedrové dřevo, marmeláda, hořkou čokoládu. Plná, aromatická vína velmi dobře doprovázejí masitá jídla jako bifteky, krůtí maso nebo úpravy jídel s kořenitými omáčkami.
  • Dornfelder
    Víno velkého kvalitativního rozsahu od stolních vín až k pozdním sběrům. Zahříváním drtě se dají získat velmi barevná vína vhodná ke zvýraznění barvy různých cuvée. Barva vína je tmavě granátová a ve vůni najdete svěží ovocné tóny. Chuť vína je středně plná až plná podle úrody.Ve vůni a chuti můžeme najít například ořechy. Svěží vína Dornfelderu se hodí k těstovinám a plné vína k pečeným masům.
  • Frankovka
    Jde o starou odrůda vinné révy, poskytující víno červené barvy. Je velmi oblíbená mezi většinou pěstitelů. Víno s tmavě rubínovou barvou, plnou a příjemně drsnou chutí. Chuť vína je pikantní, u mladých vín je výraznější tvrdost a kyselost. Ve vůni najdeme jádra peckovin, někdy je mírně skořicová. Frankovka je víno velmi dobré kvality, vhodné pro archivování a k výrobě barrique. Hodí se ke zvěřině, tmavému masu i drůbeži, sýrům a k těstovinám.
  • Rulandské modré
    Chcete-li Pinot Noir. Pinot noir je velice starobylá odrůda, která vznikla křížením Pinot Meunier a Tramínu červeného. U nás se pěstuje již přes 600 let, z její pravlasti Burgundska ji přivezl Karel IV., díky němu zde byla téměř stoprocentně pěstovanou odrůdou a dařilo se jí tu, místní podmínky se velice blíží těm burgundským. Je velice náročná na klimatické podmínky a choulostivá na terroir. Prospívá v chladnějších vinařských oblastech a má ráda střídání chladných nocí a teplých dnů, tvoří pak krásná buketní vína. Pinot noir je charakteristický svými malinkými hrozny s velkým počtem bobulek s tenkou slupkou. Tomu odpovídá nízký obsah tříslovin. Víno bledě rubínové až cihlové barvy. Aromatické látky jsou u mladých vín nejpodobnější vůním jahod, ostružin, červených třešní a později se projevují jako švestková povidla. Kyseliny jsou jemné, stejně tak i třísloviny. Pinot Noir lze podávat bez pokrmů, na jednoduché popíjení s přáteli. Ideální doprovod k pokrmům z pečených mas, k pernaté zvěři, k nadívané drůbeži a doporučují se k pokrmům z hub a k mnoha druhům sýrů.
  • Pinot Meunier
    Ve srovnání s Pinot noir, Pinot Meunier vytváří světlejší vína s mírně vyšší hladinou kyseliny.

Existuje 23 produktů.

Zobrazení 1-23 z 23 položek

Active filters