Champagne - Není zde žádné zboží.

Champagne (Šampaňské( se vyrábí pouze z tří odrůd pěstovaných v regionu Champagne: Chardonnay (bílá odrůda) Pinot Noir a Pinot Meunier (modré odrůdy s bílou dužinou z kterých se při šetrném lisování získává bílý mošt).
Po sklizení hroznů se hrozny šetrně lisují (v Champagne je uzákoněné i max. množství moštu, které lze získat z určitého objemu hroznů). Tato vína projdou první krátkou fermentací.
Následně (pokud nejde o šampaňské víno z jedné konkrétní vinice) se scelují-mísí vína z různých odrůd a crus (vinic), tak aby bylo získáno dokonalé a charakteristické základní víno určené pro druhotné kvašení.
Takto scelené tiché víno z Champagne se po té stáčí do lahví, kde za přítomnosti kvasinek a cukru probíhá druhotné kvašení, při kterém kvasinky "přetvářejí cukr na bublinky) Při tomto procesu se musí lahve pravidelně setřásat a pootáčet proto, aby se mrtvé kvasinky osazovali u hrdla lahve. Po ukončení druhotného kvašení, se vína speciální metodou odkalí - odstřelí se z něj mrtvé kvasinky. Víno se doplní expedičním likérem, což je směs vína (u demi sec se přidává i cukr), nechá se ještě nějakou dobu ve sklepích promíchat a po té hurá s ním k Vám.


V této kategorii není žádné zboží.